Produktionen är fortsatt igång och de nya maskinerna och robottrucken inkopplade – Bevent Rasch tror på på framtiden och storsatsar trots pandemin. Om fem månader är det slutbesiktning av tillbyggnaden på 8000 kvadratmeter.
Bevent Rasch gjorde nyligen sin största maskininvestering någonsin på 30 miljoner kronor, och nu är både bockmaskinen, stansmaskinen och automatlagret igång.
-Alla maskiner är igång och vi märker redan av effekten av det extra tillskottet. Det här är bara början av våra förbättringar och hittills har allt fungerat väldigt bra. Maskinen är stor och tar tid att lära sig, men det är en trevlig utmaning som fortsätter i flera steg, säger Anders Wolving, platschef på Bevent Rasch produktionsanläggning i Motala.
Utbyggnationen om 8000 kvadratmeter är i full gång, och i slutet av november görs slutbesiktningen.
-Det är en omfattande ombyggnation vi gör men vi det har varit väldigt lite produktionsstörningar och funkat väldigt bra. Vi kommer börja förbereda inflyttningen i slutet av augusti.
I april investerade Rasch i en robottruck, och när inflyttningen är gjord kommer man investera i ytterligare fler.
-Robottrucken är enkel att hantera och har fungerat störningsfritt. Vid varje kantpress sitter en knapp som man trycker på när den ska komma och lasta. Redan under första månaden hade vi sparat in tre heldagar i truck-körning.