Headerbild_Verksamhet

Verksamhet

För oss är det viktigt med svensk tillverkning. Försäljning sker via våra kontor i Borås och Stockholm – medan all utveckling och tillverkning av våra produkter sker hos systerföretaget Rasch i Motala där vi har en modern maskinpark med senaste teknik och stor kunskap om tillverkning av ventilationsprodukter. Produktionen är flexibel med snabb omställning mellan större serier och enstaka specialanpassade produkter.

Fabrik

Vår fabrik består av en avancerad maskinpark som vi hela tiden uppdaterar och investerar i för att hålla högsta tekniska nivå. En stor del av vår produktion sker via automation och vi satsar mycket på digitalisering och utveckling. Alla huvar och galler levereras i klass C3 – för produkter med högre krav på miljöklass finns möjlighet att pulverlackera med polyesterlack.

Labb

Labbet används dagligen för att kontrollera att produkter som är under utvecklingsfas uppfyller våra egna krav och vissa standarder, eller för att slumpvis kontrollera CE-märkta produkter. Vi har även en mobil fläkt som vi kan testa flöde, täthet och tryckfall med på större produkter utomhus. I brandugnen gör vi egna tester på våra brandspjäll innan de slutgiltiga, samt livslängdprovningar av ett antal spjäll per år.

Lackering

I pulverlacksanläggningen, som är utförd enligt dagens högt ställda krav på miljöpåverkan, pulverlackas en stor del av produkterna efter kundens önskemål för att få ett högre skydd. Vi har ett 20-tal färger som standardkulörer och erbjuder även speciallackering anpassade till specifika projekt.

Visste du att:

  • Det första systemet för funktionstest och övervakning av brand- och brandgasspjäll, MRB-systemet, som utvecklades av Rasch i Motala för 20 år sedan, fortfarande är krav i Sverige.
  • Bevent Rasch var initiativtagare och föregångare till tryckklasser på spjäll, vilket också infördes i senaste VVS AMA och är norm idag.
  • Den idag populära kombihuven utvecklades av Rasch för 20 år sedan.
  • Bevent Rasch utvecklade det första kompakta, cirkulära brand-/brandgasspjället med låg vikt och integrerade montagedetaljer.
×

Tävling

Var med i vår tävling genom att fylla i svar och kontaktuppgifter och tryck på skicka! 

Vi lottar ut 10 st Airpods

Svaren finns någonstans på webbplatsen